Filters

Prijskiezer

Hars|Resin


Er zijn verschillende soorten resin (hars) verkrijgbaar. Ze zijn allemaal transparant, maar kunnen gemengd worden met vloeibare pigmenten of pigmenten in poedervorm. Ook kunnen allerlei zaken als steentjes, bloemetjes, glas- of zilvergruis etc. aan de hars worden toegevoegd voor bijzondere effecten.
Je keuze voor de juiste resin hangt af van wat je ermee wilt gaan doen. Het eindresultaat, bij een juist gebruik, is gelijkwaardig.

Eigenschappen:
UV-hars - de vloeibare 1-komponent hars hardt alleen uit met behulp van UV-licht. Er kunnen in kortere tijd dus meerdere lagen worden opgebouwd. Eenmaal uit de fles is de transparante vloeibare hars nog langere tijd verwerkbaar. Het UV-licht kan verkregen worden door het gebruik van een nagelharder of een gezichtsbruiner. Een werkbeschrijving wordt meegezonden.
Envirotex Lite - is een 2-komponenten epoxy hars. De verpakking bevat twee flesjes die je zelf (afhankelijk van hoeveel je wilt gebruiken) in een 1 op 1 verhouding dient te mengen. De verkregen hars wordt gebruikt voor het werken in dunnere lagen en hardt uit aan de lucht (optimale temperatuur 23/24 graden celsius) in 24 uur. Aanschaf van apparatuur is dus niet nodig. De hars is zeer zuinig in gebruik.
Easy Cast Clear Casting Resin is een 2-komponenten urethaan hars. Net als de Envirotex Lite dient deze hars in een 1 op 1 verhouding gemengd te worden. Deze hars is bedoeld voor het gieten van dikkere lagen, in combinatie met zilverklei of met behulp van de speciale gietmallen. De hars hardt uit aan de lucht (optimale temperatuur 23/24 graden celsius) in 24 uur. Aanschaf van apparatuur is dus niet nodig. De hars is zeer zuinig in gebruik.

Bij het werken met acrylars is het belangrijk dat u altijd de volgende veiligheidsmaatregelen in acht neemt:
- laat de hars niet door kinderen gebruiken;
- bescherm uzelf tijdens het mengen van de hars:
- zorg voor een goed geventileerde ruimte, werk zo mogelijk onder een afzuigkap
- draag handschoenen (non-latex)
- draag bij regelmatig gebruik bij voorkeur een veiligheidsmasker tegen vrijkomende gassen
- draag een stofmasker en veiligheidsbril als u de uitgeharde hars gaat schuren